Vegan for life

Vegan for life

Tökéletes Tiramisu

2017. április 09. - livinemes

17818149_1247519625356557_786479666620792832_n.jpg_640x640

Azt hiszem feltaláltam a tökéletes zsírmentes, cukormentes, gluténmentes, ’voiceless’ vegán tiramisut.

Ritkán dicsérem magam ennyire, de annyira boldog vagyok, hogy végre igazi tiramisu élményem van, már úgy hiányzott.

Annyi vegán tiramisu receptet átböngésztem már, de valahogy egyik sem felelt meg az én kritériumaimnak. Az egyik tele volt margarinnal, a másikhoz 30 dkg kesudió kellett (ami nekem kicsit drága a kísérletezéshez), a harmadikhoz meg olyan hosszú volt az elérhetetlen hozzávalók listája. Szóval muszáj volt minden fantáziámat összeszedni de, azt hiszem sikerült.

És az, hogy bűntudat mellett falatozhatom, az felbecsülhetetlen.

Sokakban felmerülhet a kérdés, ha mindenmentes, akkor mi van benne?!

Íme:

Piskóta hozzávalói:

-2 bögre gluténmentes zabliszt

-1/4 bögre negyedannyi édesítő

-2 ek keményítő/pudingpor

-1 tk sütőpor

-csipet só

-1 bögre növényi tej

Elkészítés:

0. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

1. A növényi tej kivételével mindent egy nagyobb tálban összekeverünk.

2. Folyamatosan adagolva hozzáadjuk a növényi tejet is és csomómentesre keverjük.

3. Szilikonos formába öntjük és kb.20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

Szilikonos sütőforma hiányában, enyhén kókuszzsírral kikent sütőforma is tökéletes.

A kész piskótánkat rácson hagyjuk kihűlni, majd egy éles késsel kis téglalapokra vágjuk. Ha időt szeretnénk megtakarítani, akkor csak egyszerűen vágjuk szét a piskótánkat arányosan (én ezzel mindig bénázok, de a krém eltakarja és nem fog látszani, úgyhogy nincs ok az aggodalomra, mindenhogy csudi finom lesz).

Krém hozzávalói:

-300 g natúr tofu

-2 csomag vaníliás pudingpor

-8 dl növényi tej + 1 dl a tofu krémesre turmixolásához

-4 ek negyedannyi édesítőszer

-1 tk rumaroma (de mehetett volna több is)

-2 ek presszó kávé

-csipet só

Ezen kívül én még raktam bele kb. 1 ek utifűmaghéj lisztet, mert paráztam hogy folyni fog, és olyat szerettem volna belerakni, ami nem ront az ízén, de összefogja. Nagyon jó lett a krémem állaga, de szerintem nem az utifű miatt :D

Elkészítés:

1.A pudingport csomómentesre keverjük a növényi tejjel, az édesítővel és a csipet sóval, majd közepes lángon felrakjuk főni. Ha elkészült gyakran kevergetve hűtjük ki langyosra, úgy hogy ne bőrösödjön be.

2.A tofut kisebb darabokra morzsoljuk, majd öntünk bele egy kevés növényi tejet, csak annyit hogy krémesre tudjuk turmixolni. Ezalatt ne feledkezzünk meg a pudingunkról sem, kevergessük szorgosan. :D

 

3.Ha a pudingunk langyosra hűlt, beleforgatjuk a tofu krémünket is, majd hozzáadjuk a rumaromát és a kávét is.

Összeállítás:

Ez a lépés megegyezik a hagyományoséval.

1.Lefőzünk egy nagy adag kávét, nem kell túl erősre.(ha este is akarunk belőle lakmározni és aludni is akarunk)

2.A kávéba belekeverünk 3 ek rumaromát. A kis piskótakockáink felét belemártogatjuk a kávéba és egy szép üveg jénaiba sorakoztatjuk őket, ráöntjük a krém felét, jön a piskóta másik fele, majd a krém másik fele is. Alufóliával letakarjuk és mehet be a hűtőbe egy éjszakára.

3.Most már csak a annyi a feladatunk, hogy éjszaka ne jöjjön ránk a késztetés, hogy félig bepuhult állapotba befaljuk a jénai 3/4-ét :D

4.Másnap szórjuk meg kakaóporral és ha lehet hagyjunk másnak is. :D

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://livegan.blog.hu/api/trackback/id/tr5812413067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása