Az a baj a zsírmentes kekszekkel,ahogy Anya mondja 'olyan mintha szivacsot ennek'.
Hmm igen teljesen igaza van, sőt ha pár nap eltelik még rosszabb a helyzet.Kell hozzá valami lekvár vagy tea vagy bármi, hogy ne fulladjak meg. :D
Mindig is hiányzott a ropogós keksz érzés.Most azt hiszem sikerült reprezentálni, mert még Anya is azt mondta rá, hogy finom. :))
Íme:
Hozzávalók:
10 dkg kimagozott datolya
1 ek őrölt lenmag
3 ek víz
1 csésze zabliszt
2/3 csésze darált dió(a dió nem mondható zsírmentesnek,de ennyi kell a vitaminok felszívódása érdekében)
1 tk sütőpor
3 ek kakaópor
1 bio narancs reszelt héja
csipet só
5 dkg vegán étcsoki
1 marék mazsola(elhagyható)
Elkészítés:
A datolyát forró vízbe egy órára beáztatjuk.Majd krémesre turmixoljuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lenmagot összekeverjük a vízzel, hagyjuk állni pár percig, míg bezselésedik(jelenesetben ez a tojásunk)
Egy nagy tálban összekeverjük a zabliszet, a diót, a sütőport,a kakaóport,a narancshéjat,a csokit és a mazsolát.
Majd a nedves és a száraz hozzávalókat összekeverjük.
Kis halmokat rakunk szilikonos sütőlapra vagy sütőpapírra és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha elkészült rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!