Vegan for life

Vegan for life

Vegán, zsírmentes narancsos-csokis keksz

2017. március 26. - livinemes

Az a baj a zsírmentes kekszekkel,ahogy Anya mondja 'olyan mintha szivacsot ennek'.

Hmm igen teljesen igaza van, sőt ha pár nap eltelik még rosszabb a helyzet.Kell hozzá valami lekvár vagy tea vagy bármi, hogy ne fulladjak meg. :D

Mindig is hiányzott a ropogós keksz érzés.Most azt hiszem sikerült reprezentálni, mert még Anya is azt mondta rá, hogy finom. :))

Íme:

Hozzávalók:

10 dkg kimagozott datolya

1 ek őrölt lenmag

3 ek víz

1 csésze zabliszt

2/3 csésze darált dió(a dió nem mondható zsírmentesnek,de ennyi kell a vitaminok felszívódása érdekében)

1 tk sütőpor

3 ek kakaópor

1 bio narancs reszelt héja

csipet só

5 dkg vegán étcsoki

1 marék mazsola(elhagyható)

Elkészítés:

A datolyát forró vízbe egy órára beáztatjuk.Majd krémesre turmixoljuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A lenmagot összekeverjük a vízzel, hagyjuk állni pár percig, míg bezselésedik(jelenesetben ez a tojásunk)

Egy nagy tálban összekeverjük a zabliszet, a diót, a sütőport,a kakaóport,a narancshéjat,a csokit és a mazsolát.

Majd a nedves és a száraz hozzávalókat összekeverjük.

Kis halmokat rakunk szilikonos sütőlapra vagy sütőpapírra és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha elkészült rácson hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://livegan.blog.hu/api/trackback/id/tr2712372235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása