Imádom a kápia paprikát, de most véletlenül sikerült másfél kiló csípőset venni. Ezt nyersen képtelenség megenni, így született ez a picit pikáns, szívet, lelket melengető őszi szószos tészta. Zsírmentes, vegán, gyorsan elkészíthető, igazi komfort-food az észrevehetően rövidebb, szomorkás őszi napokra.
Hozzávalók:
- 150 g tk tészta
- 4-5 db közepes méretű kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só,bors
Elkészítés:
A tésztát a szokott módon enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A főzővízből félre teszünk fél decit.
A szószhoz a paprikákat megmossuk, kicsumázzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20-25 percre,addig sütjük amíg el nem kezd feketedni a héja és be nem ráncosodik. Ezután letakarjuk, így a meleg gőz hatására, 10-15 percen belül kéz melegre hűl és könnyedén le tudjuk húzni a héját.
Amíg a paprikák hűlnek, egy serpenyőben vízen megpároljuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk.
Ezután a paprikákat és a hagymát egy turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk.
Majd visszaöntjük a serpenyőbe, belekeverjük a kifőtt tésztát és egy kis főzővizet, addig melegítjük amíg újra el nem kezd rotyogni. Ha várunk vele kicsit, akkor hűlés közben is sűrűsödik.
Jó étvágyat!