Én személy szerint nagyon fázós vagyok, úgyhogy ha a hőmérő higanyszála nem éri el a 25 fokot akkor én már fázok. :D Erre kiváló megoldás a fűszerek, mint a gyömbér, fahéj, csili. De az ősz beköszöntével az esős napokon nagyon jól esnek az ilyen melengető fűszeres ételek, amely nem csak a testünket, de a lelkünket is átmelegíti.
A curry nem csak finom, de nagyon sok jótékony hatással bír. Kiváló immunerősítő, segít megelőzni a cukorbetegséget, daganatmegelőző és kiváló antioxidáns forrás.
Imádom az egyszerű egytálételeket, amik szinte megfőzik magukat egy kis rásegítéssel. :D
És a legjobb, hogy zsiradék hozzáadása nélkül készült.
Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- közepes sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb. 4 cm gyömbér
- só,bors,kurkuma,curry-por,római kömény,cayenne bors,fahéj ízlés szerint
- 2 deci kókusz tej
Elkészítés:
0. A rizst feltesszük főni,a sütőtök kikapargatott magjait betesszük a sütőbe és megpirítjuk. Ez nagyon jó ropogós textúrát ad majd az ételünknek.
1. A vöröshagymát vízen megdinszteljük, majd rádobjuk a reszelt fokhagymát és a gyömbért.
2. A sütőtököt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd rádobjuk a hagymára, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi. Én körülbelül félkészre főztem és beleborítottam az átmosott vörös lencsét és fűszereztem. Ha elfő alóla a víz akkor a kókusztejjel pótlom. Akkor van kész amikor a vörös lencse már besűrítette a
3. Én rizzsel és nyers cukkinispirállal tálaltam, majd megszórtam a ropogós tökmagokkal.
Jó étvágyat!